Řízky z bůčku

3. září 2008 v 12:53 | marmeláda
vyobrazeníIngredience:
500 g vepřového bůčku,
asi 0,5 dcl mléka,
sůl,
pepř.
Příprava:
  • Libový vykostěný bůček bez kůže semeleme, osolíme a opepříme.
  • Mléko ohřejeme a těsně před varem nalejeme do semletého bůčku. Ihned promícháme a dáme zchladit do lednice.
  • Z masové hmoty vytvoříme plátky, které obalíme v klasickém trojobalu - mouka, vajíčko, strouhanka.
  • Smažíme na tuku, kterého dáme méně, protože řízky ho dost pustí.
Když řízek po usmažení rozkrojíte, je masíčko bílé jak kuřecí a není tučné - dost tuku se vysmaží. Chuť masa je lahodná - málo koření s trochou soli a mlékem udělá divy. Dobrou chuť.
Doporučená příloha:
brambory, okurka nebo červená řepa.
Zdroj: Kudrnac z Labužníka. (Podobně je dělala moje maminka)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Daniela Daniela | 8. září 2008 v 15:20 | Reagovat

Marmí :-), podobně dělávala -holanďany- mamka, přidávala strouhaný eidam a trošku květu, mají klasický podlouhlý oválný tvar a jsou mňamózní :-), občas je dělám, ale tak dobré jako máti je neumím :-), měj se vařícně :-))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama