kuře Tikka Masala

9. října 2008 v 18:33 | Anethka |  Indické recepty

Ingredience:



3 kuřecí prsa
4 lžíce olivového oleje
5 tobolek kardamonu
1 celý kus skořice
2 cibule
2 lžičky nasekaného čerstvého zázvoru
2 lžičky nasekaného česneku
1 lžičku cumin (prášek)
1 lžičku koriandru
1/4 lžičky kurkumy
1/2- 1 lžička cayennského pepře (podle chuti)
1 lžíce papriky
1 lžička garam masala
1 velké rajče
1 lžíce rajčatového protlaku
150 ml vody
sůl
jogurt nebo kokosové mléko (jen pokud chcete)

Postup:
  • Rajče nakrájíme na kostičky, cibule najemno, kuřecí prsa na větší kostky které osolíme.
  • V misce smícháme všechno koření kromě skořice a semínek kardamonu a promícháme.
  • Na středním ohni rozehřejeme olej a na pár sekund vložíme skořici a semínka kardamonu. Poté vyjmeme.
  • Na olej dáme cibuli a osmahneme do hněda. Poté přidáme koření, které jsme si smíchali v misce.
  • Přidáme rajčata a rajčatový protlak a asi 1 minutu vaříme, přidáme vodu a zamícháme. Ochutnáme a případně dosolíme.
  • Přidáme maso, zamícháme a vaříme dokud není maso hotové. Pokud chceme v tuto chvíli přidáme jogurt.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Eva Eva | Web | 25. listopadu 2011 v 12:10 | Reagovat

indickou kuchyni mám moc ráda, takže tento recept určitě vyzkouším ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama