Zapečený pórek se třemi druhy sýrů

16. října 2008 v 12:32 | marmeláda |  zelenina
Tato úprava pórku téměř bez koření a se smetanou nepotlačuje jemnou chuť pórku. Sýry tuto chuť jen přirozeně doplní. Lze samozřejmě použít různé druhy sýrů, dle chuti.

Ingredience:

2-3 pórky
1 hermelín
50 g nivy,
100 g eidamu
200 ml smetany ke šlehání
sůl,
sušené bylinky (petrželka, pažitka),
máslo na vymazání zapékací misky

Příprava:
  • Pórek opereme, důkladně očistíme a nakrájíme na delší špalíčky.
  • Vaříme v osolené vodě asi 10 minut - do poloměkka.
  • Vyjmeme z vody, necháme okapat.
  • Formu lehce vytřeme máslem, rovnoměrně do ní rozložíme pórek.
  • Zalijeme smetanou.
  • Poté poklademe tenkými plátky hermelínu, nadrobíme nivu a navrch zasypeme nahrubo nastrouhaným eidamem. Okořeníme.
  • Pečeme odkryté ve vyhřáté troubě (cca 200st.C) asi 15 minut - sýr by měl mít nazlátlou barvu.
Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.


Volně podle Bony z Labužníka.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama