Čokoládová poleva

23. listopadu 2008 v 14:07 | marmeláda |  moučníky - nepečené
Jednoduchá poleva, časově i finančně méně náročná je vhodná na pevné cukroví, perníky či dorty. Výsledná poleva je lesklá, jemná a příjemně nahořklá. Není příliš vhodná na polévání krémů a měkkých moučníků. Moučníky s touto polevou doporučuji krájet nožem namočeným v horké vodě, aby nedošlo k lámání polevy. Pevnost polevy lze redukovat množstvím použitého tuku. Také použití másla namísto ztuženého tuku polevu zjemní. Na měkké a krémové moučníky doporučuji použít polevu ganache ( http://marmeladarecepty.blog.cz/0804/ganache-cokoladova-poleva )

Čokoládová poleva

Ingredience:
100 g čokolády na vaření,
100 g ztuženého pokrmového tuku (iva, omega) nebo máslo (pak je poleva měkká)
3 vrchovaté lžíce tmavého kakaa

Příprava:
  • Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou, vmícháme kakao.



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Vítek Vítek | 24. listopadu 2008 v 9:36 | Reagovat

By se spíš hodilo do rubriky Rady,návody,pomůcky

2 Postiženec 1 Postiženec 1 | Web | 27. listopadu 2008 v 19:29 | Reagovat

Mňam!Dala bych si..

3 Pere Pere | E-mail | Web | 22. listopadu 2011 v 12:11 | Reagovat

Dobrej blog

4 Robertekk Robertekk | E-mail | Web | 7. března 2012 v 1:33 | Reagovat

Pravdu máš....:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama