Vánoční vaječňák od Romany

15. prosince 2008 v 9:25 | Vítek |  nápoje
Ingredience:

2 plechovky salka nebo 2 plechovky tatra grant neslazené, nebo namíchat jedno salko jedna tatra grant
cukr krupice 100 - 350g
5 žloutků
vanilkový lusk
tuzemák 200-300ml


Postup:

pokud se rozhodneme pro salko, cukr už nepřidáváme
pokud namícháme jedno salko a jedna tatra, tak 100-150g cukru krupice
pokud uděláme jen z tatry grand, tak 350g cukr krupice
  • obě salka nalijeme do kastrůlku, přidáme vanilkový lusk (celý - nevydlabávat) a necháme přejít varem. Nevařit jen nechat cvhíli probublat. Vypnout.
  • Připravíme si vodní lázeň
Do mísy vložíme 5 žloutků a dáme na vodní lázeň a hned nalijeme salka s vanilkou.

Na vodní lázni necháme cca 15-20 minut za stáleho míchání.
  • Vypneme a dáme zcela vychladnout (občas zamícháme)
  • Když je vše studené, nalijeme 300ml tuzemáku (či 200ml stačí, ale jak má každý rád)
  • Pak vše nalijeme do sklenice (do sklenice doporučuji dát i vanilkový lusk, který ještě bude pouštět aroma). Pokud chceme můžeme i propasírovat. Ze salka se někdy udělají nepatrné smítka, které jsou cítit když piji, což mi moc nevadilo :o))
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Katka Katka | Web | 17. prosince 2008 v 7:34 | Reagovat

Tý bláho! To vejrám! Nedávno jsem si říkala, že bych si mohla sehnat nějakou vlastní kuchařku, ale jak se tak dívám - už asi nebude třeba...

Tohle je fantastickej blog! Ještě během dneška si ho dám do odkazů na tom svém, aby se mi neztratil :-)

2 mary mary | 5. února 2009 v 15:43 | Reagovat

opravdu supr blog,,,lepší než kuchařka,,doporučila bych dávat k tomu foto,,protže to zaujme :-)

3 marmeláda marmeláda | 5. února 2009 v 19:33 | Reagovat

Díky, pochvala potěší! Fotky se snažím vkládat vždy, když stačím vyfotit. Rodina už je zvyklá, že se u nás nejdřív fotí a až pak jí :).

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama