Indická čočková polévka

22. ledna 2009 v 20:28 | Anethka |  Indické recepty
Ingredience:

200g červené čočky (může být i normální)
4 velká rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
1 KL celého římského kmínu (cuminu)
1 KL sladké papriky
1/2 KL chilli
pepř
sůl
hrst zelené petržele
cca 1,5 litru vody

Postup:
  • Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme koření (kromě soli) a ještě další 3 minuty osmahneme.
  • Přidáme rajčata nakrájená na kostičky, červenou čočku a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni dokud nám čočka nezměkne.
  • Až je čočka měkká osolíme dle chuti a přidáme nasekanou petržel. Ještě lehce povaříme a můžeme podávat.
  • Je to rychlé a chutné :o)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 gomelka gomelka | E-mail | Web | 3. února 2009 v 17:27 | Reagovat

Ahojky, tak tuto polívčičku miluji, také ráda vařim a nejlépe ještě vymýšlím receptíky, jsem povoláním kuchařka, tak se to tak trochu ode mne očekává.

Máš tu super receptíky, určitě doma i v práci něco zkusím, ale na pročtení tvého blogísku budu asi potřebovat dovolenou  :-))

2 Vítek Vítek | 7. února 2011 v 19:33 | Reagovat

- je možné polévku uvařit i bez římského kmínu?Třeba nahradit klasickým kmínem?Nebo by to už nebylo ono?
- lze použít červenou čočku neloupanou, nebo musí být loupaná?
- čočka se do polévky dává kdy?Spolu s rajčaty a vodou?
Díky V.

3 Anethka Anethka | Web | 8. února 2011 v 8:37 | Reagovat

Čočku přidáme ve stejnou dobu jako rajčata a vodu. Již jsem to v receptu doplnila.
Použití normálního kmínu by bylo možné, ale polévka by ztratila svou typickou chuť, kterou má díky římskému kmínu. Vynechat ho samozřejmě také lze. Římský kmín má svou specifickou chuť a vůni. Lze ho sehnat na www.koreni.cz.
Červenou čočku lze použít takovou, jakou seženete skoro v každém obchodě či zdravé výživě.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama