Klitšuri

14. ledna 2009 v 20:57 | Anethka |  Indické recepty
Tak tady je další z indických jídel, která mám tak ráda. Tentokrát je to vegetariánský pokrm, ve kterém se kombinuje obilnina s luštěninou a zeleninou. Skvěle chutná a po stránce nutriční nemá chybu.



Ingredience pro 4-6 porcí:
300 g rýže basmati
300 g květáku
200 g červené čočky
100 g zmrazeného nebo čerstvého hrášku
1 větší brambora
2 středně velké cibule
2 středně velká rajčata
1-2 chilli papričky (čerstvé nebo sušené)
5+3 PL přepuštěného másla
3 bobkové listy
2 PL indického kari
1 KL mletého římského kmínu
1 KL garam masaly
sůl
Postup:
  • Květák omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky, omytý a oloupaný brambor nakrájíme na velké kostky. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, stejně tak rajčata, papričku chilli.
  • 5PL másla přepustíme, za stálého míchání na něm opečeme cibuli do zlatova, přidáme rajčata, chilli papričky a ostatní koření, zasmahneme.
  • Přidáme propláchnutou rýži, hrášek, čočku, brambory, květák, dostatečně osolíme a zalijeme vodou. Jakmile se voda začne vařit, zmírníme příkon a mírně dusíme pod pokličkou 20 minut, až jsou všechny přísady měkké.
  • Hotový pokrm pokapeme zbytkem přepuštěného másla.
Nelekejte se vzhledu jídla. Opravdu chutná líp, než vypadá ;o)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Vera Vera | E-mail | 26. prosince 2012 v 20:38 | Reagovat

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda se dají všechny tyto ingredience koupit v ČR. Děkuji

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama