Kološvárské zapékané zelí

11. ledna 2009 v 20:14 | marmeláda |  maso - mleté
Recept na kološvárské zelí jsem vařila podle kuchařky Culinaria Maďarsko. Upravila jsem jej dle chuti (zredukovala jsem tuk a dala jsem více rýže). Je moc dobrý. Nejlepší je minimálně druhý den tak, jak doporučují v kuchařce. Maďaři podávají před konzumací kysaného zelí kmínovou polévku, aby zredukovali nadýmavé účinky zelí.


Ingredience:
1kg kysaného zelí,
500 g mletého vepřového masa,
tuk,
250 g rýže (parbolied),
1 cibule,
2 klobásy (debrecínské),
2 natvrdo vařená vejce,
250 ml kysané smetany,
250 ml jogurtu,
sůl,
pepř,
mletá paprika.

Postup:
  • Cibuli nakrájíme a na malém množství tuku ji osmažíme. Přidáme mleté maso, osolíme, opaprikujeme, opepříme. Maso opečeme a poté dusíme pod pokličkou do vydušení tekutiny.
  • Rýži osolíme a uvaříme do měkka a sypka.
  • Klobásy a vejce oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • Smetanu a jogurt smícháme, opaprikujeme.
  • Tukem vymažeme pekáček. Na dno dáme třetinu zelí (bez tekutiny), potřeme třetinou smetanové směsi, rozvrstvíme polovinu rýže, polovinu masa, poklademe polovinou klobás a vajec.
  • Další vrstva je opět třetina zelí, třetina smetanové směsi, zbytek rýže,masa, klobás a vajec.
  • Navrch přijde zbylá třetina zelí, kterou potřeme smetanovou směsí.
  • Zapékáme na 180°C do zlatova cca 20 min.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Vítek Vítek | 12. ledna 2009 v 9:47 | Reagovat

Vypadá dobře.Akorát to není zařazené do žádné rubriky. Pak se to blbě dohledává.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama