Jablkovo-pomerančový džem

6. února 2009 v 12:18 | marmeláda |  konzervace
Recept od toffo z Labužníka jsem použila, když jsem potřebovala zlikvidovat kyselá jablka, která se mi podařilo koupit. Hotové to bylo za chvilku.


Ingredience:


700 g oloupaných jablek zbavených jádřinců,
300 g nadrobno nakrájených pomerančů (měsíčků),
šťáva ze 2 citronů,
1 kávová lžička kyseliny citronové
1/8 l vody
1 balíček (20 g) želírovacího přípravku Gelfix Klasik 1:1
1000 g cukru
6 polévkových lžic koňaku nebo rumu
Příprava:
  • Jablka nakrájejte na malé kousky nebo rozmixujte.
  • Přidejte dílky pomeranče, citronovou šťávu a Gelfix Klasik.
  • Za stálého míchání povařte.
  • Přidejte cukr a znovu za stálého míchání převeďte k varu.
  • Nechte vařit 6 - 8 min, pak odstavte z plotny a vmíchejte koňak.
  • Sklenice ihned plňte horkým džemem až po okraj a zavíčkujte.
  • Uzavřené sklenice postavte asi na 10 min víčkem dolů.


Zdroj: toffo z Labužníka
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Milan Milan | Web | 8. února 2009 v 16:45 | Reagovat

Ahoj Evo! Takový džem bych si s chutí dal! Moje mamka jeden čas dělala džem z rajských jablek, chutnal jako broskvový a byl vážně moc dobrý. Pak bohužel ztratila recept. Od nikoho jiného se jí ho zatím nepodařilo sehnat! Přeji ti krásný den! Milan

2 toffo toffo | E-mail | 10. února 2009 v 9:01 | Reagovat

Děkuji za vyzkoušení a za takouvou hezkou ilustraci. Mám ten džem ráda, takové jablko převlečené za pomeranč a na chuti to není poznat. A já moc ráda, dobrou marmeládu na čerstvém pečivu.

Já tu u tebe hodně sbírám inspiraci k vaření v PH. Nechala jsem se přesvědčit diskuzí na Labužníku i tvým blogem a jsem ráda.

Tak hodně zdaru u dalších receptů.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama