Kuře dopiaza

24. února 2009 v 18:32 | Anethka |  Indické recepty
Ingredence pro 4 osoby:

3 lžíce oleje
8 malých cibulí, rozpůlených
2 bobkové listy
8 tobolek kardamonu
4 hřebíčky
3 sušené chilli papričky
8 kuliček černého pepře
2 cibule, jemně nasekané
2,5cm kus zázvoru, nastrouhaný
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky mleté kurkumy
1 lžička mletého chilli
1/2 lžičky soli
4 rajčata, oloupaná a najemno nasekaná
120 ml vody
8 porcí kuřete bez kůže
Jako přílohu rýži nebo placky čapátí


Postup:
  • Na velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a nechte na něm změknout půlky cibulek. Vyjměte a dejte stranou.
  • Na zbylém oleji osmahněte bobkové listy, kardamon, hřebíček, chilli a pepř- zhruba 2 minutly.
  • Přidejte naseknaou cibuli, česnek a zázvor a smažte je dalších 5 minut.
  • Pak přidejte koření a sůl a smažte ještě 2 minuty.
  • Do pánve přidejte rajčata a vodu, duste cca 5 minut, dokud šťáva nezačne houstnout.
  • Vložte do ní porce kuřete a vařte dalších 15 minut.
  • Přisypte uschované půlky cibulek a vařte ještě 10 minut, nebo dokud není kuře křehké.
  • Podávejte s neochucenou rýží nebo s chleby čapátí.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Milan Milan | Web | 3. března 2009 v 18:45 | Reagovat

Ahoj Evičko! Posílám ti co nejsrdečnější pozdrav z Bakova. Doufám, že se ti daří dobře a že se těšíš na jaro stejně jako já! Měj se moc krásně. Milan

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama