Kuřecí maso po arabsku

9. února 2009 v 13:17 | Anethka |  maso - drůbež
Ingredience:

500 g kuřecího masa bez kosti (stehna, prsa),
2 cibule,
olivový olej,
voda celkem asi 500 ml,
koření Arabská směs od Antonína (lze samozřejmě nahradit - obsah: paprika, cumin, korandr, česnek, chilli),
zelenina - brokolice, pórek, mrkev, květák... ,
kuskus 250 g.

Postup:
  • Maso nakrájíme na kousky a smícháme s olivovým olejem a asi lžící koření a solí.
  • Wok rozpálíme, přidáme 2 lžíce olivového oleje, přidáme maso s kořením a restujeme.
  • Podlijeme částí vody a chvíli dusíme.
  • Přidáme zeleninu nakrájenou na kousky, promícháme a dusíme.
  • Vmícháme kuskus, ještě přidáme vodu, případně osolíme a okořeníme a dusíme ještě pár minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Nikolas Nikolas | E-mail | Web | 19. května 2009 v 21:27 | Reagovat

Když nemám olivový olej, můžu použít normálně slunečnicový (nebo jak se ten klasický jmenuje... :) )?

2 Anethka Anethka | 20. května 2009 v 12:06 | Reagovat

Klidně můžeš použít normální rostilnný olej. Olivový je sice chutnější, ale ve výsledku je to jedno ;o)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama