Pečený kapr se strouhankovou krustou

5. února 2009 v 19:18 | marmeláda |  ryby
Ingredience:

500 g kapra,
rybí koření,
sůl,
citronová šťáva,
1 až 2 hrsti strouhanky,
1 vejce,
zelené bylinky,
100 ml smetany,
máslo.

Příprava:
  • Kapra naporcujeme (na podkovy), omyjeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme. Pokud to jde, necháme naložené nejlépe do druhého dne.
  • Druhý den porce osušíme, okořeníme.

  • Pekáček vymažeme silně máslem, vložíme do něj kapří porce.
  • Posypeme strouhankou v dost silné vrstvě.
  • Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme je a přimícháme nasekané zelené bylinky.
  • Rybu zalijeme rozšlehaným vejcem.
  • Pečeme v rozpálené troubě asi půl hodiny.
  • Podáváme s vařeným bramborem a zeleninou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mánek Mánek | Web | 6. února 2009 v 11:28 | Reagovat

Hezký recept, jenom bych raději než podkovičky použil vykostěný filet, bylo by to ještě lepší. :-)

2 marmeláda marmeláda | E-mail | Web | 6. února 2009 v 11:49 | Reagovat

Mánku, od takové experta přes ryby si nechám ráda poradit. Příště manžel dostane jiné instrukce k porcování. :) Díky Eva

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama