Kuřecí řízky s obalem z cornflakes (kanárské)

18. března 2009 v 20:13 | marmeláda |  maso - drůbež
Řízky obalované v cornflakes jsou vhodné i pro bezlepkovou dietu, pokud jsou připraveny z bezlepkových cornflakes. Určitě si na nich ale pochutná i ten, kdo není nucen tuto dietu držet.


Ingredience:
500 g kuřecího masa vykoštěného (prsa, stehna),
sůl,
na trojobal:
hl. mouka,
rozšlehaná vejce,
podrcené kukuřičné lupínky (cornflakes),
možno přichutit kořením dle libosti (grilovací směsi, sušený česnek, paprika...).

Postup:
  • Maso naporcujeme na tenčí
    řízky, osolíme.
  • Připravíme si lupínky - rozdrtíme je - nejlépe to jde v utěrce.
  • Lupínky můžeme přichutit libovolným kořením.
  • Maso obalíme v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec v lupíncích.
  • Smažíme zvolna na pánvi ve vyšší vrstvě tuku.

 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Milan Milan | Web | 20. března 2009 v 19:59 | Reagovat

Aho Evo! Konečně tady máme jaro! Doufám, že už nebude sněžit ani mrznout, takové počasí nemám rád. Přeji ti krásný první jarní víkend! Milan

2 karel karel | 23. srpna 2009 v 13:02 | Reagovat

pěknej hnus

3 Fylib Fylib | 29. prosince 2009 v 12:47 | Reagovat

[2]: hle jo klid

4 daniel holub daniel holub | E-mail | 13. ledna 2010 v 11:13 | Reagovat

Ovsem to musite nejdrive sehnat bezlepkove cornfalkes.. coz neni tak jednoduchy.... grilovaci smes taky neni kazda bezlepkova.. tak prosim pozor na to co radite

5 marmeláda marmeláda | 13. ledna 2010 v 12:24 | Reagovat

Vzhledem k tomu, že jsem recept pochytila od kamarádky, která drží bezlepkovou dietu, předpokládala jsem, že informace je bezchybná. Cornflakes jsou z kukuřičné mouky, která pro bezlepkovou dietu vyhovuje. Podívám se příště na složení na obalu, jsem zvědavá na to, jak to dopadne.

6 tttaaa tttaaa | 30. prosince 2010 v 22:59 | Reagovat

Běžné cornflakes v sobě obsahují ječmenný slad. Ječmen v sobě obsahuje lepek. Celiaci to vědí, kupují si bezlepkové cornflakes. Horší, kdyby to chtěl někdo neznalý naservírovat celiakovi...

7 marmeláda marmeláda | 31. prosince 2010 v 8:34 | Reagovat

[6]:Tak to je pro mne nová informace. Děkuji.

8 Pavca Pavca | 8. ledna 2015 v 16:43 | Reagovat

A ta mouka taky není moc bezlepkova

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama