Cibulačka s vaječnými pavézkami

7. dubna 2009 v 11:43 | marmeláda |  polévky
Cibulačku často nevařím, ale ráda ji jím. V tomhle receptu jsem zkombinovala recept od Jandule a nechala jsem se inspirovat i receptem babi - obě z Labužníka. Cibulačka byla moc dobrá a pavézky mizely ještě před tím, než se do polévky dostaly.

Ingredience:


4 velké nebo 6 středních cibulí,
1,5 l hovězího, drůbežího nebo zeleninového vývaru,
olivový olej,
1 PL cukru,
libeček,
pepř mletý,
sůl,
zelená petrželka
kousek parmazánu
na pavézky:
2 starší rohlíky
1-2 vejce


Příprava:
  • Cibule oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
  • Přidáme lžíci cukru a smažíme zvolna na olivovém oleji asi tak půl hodiny, až jsou kroužky cibule nahnědlé a měkké.
  • Zalijeme vývarem.
  • Povaříme s přídavkem sušeného libečku, soli a pepře asi tak 5-10 min.
  • Nakonec přidáme čerstvou zelenou petrželku sekanou na drobno.
  • Můžeme dochutit polévkovým kořením (kdo má rád).

  • Rohlíky se nakrájejí na kolečka (špičky ne) a máčí ve rozšlehaném vejci (může být mírně přisolené), hned se vkládají do rozpáleného oleje na pánev, smaží do zlata po obou stranách.
Polévka se podává s "pavézkami"z rohlíků, posypaná parmazánem.

Zdroj: jandule
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Monča Monča | Web | 10. dubna 2009 v 19:35 | Reagovat

to vipadá dobře

2 Milan Milan | Web | 10. dubna 2009 v 21:20 | Reagovat

Jaro je tady!
Pastelkami barev rozkreslila se příroda,
slepičky vejce ostošest snáší,
chlapci pomlázkou děvčata straší,
návrat slunce radost do života vnáší.
Krásné Velikonoce tobě a celé rodině přeje Milan

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama