Kapustové karbanátky a sekaná

22. dubna 2009 v 12:41 | marmeláda |  zelenina
Již dvakrát během pár dní jsem "potkala" v obchodě krásnou kapustu. Tu první jsem dělala dušenou s masem. Dnes jsem z menší kapusty udělala karbanátky. Měla jsem dost času, tak jsem si pohrála a obalovala je v trojobalu. Hmota na kapustové karbanátky je dost měkká. Ale pokud je nechci "zacementovat" strouhankou a ovesnými vločkami ve velkém množství, tak si s tvořením karbanátků pohraji. Výsledkem byla opravdu šťavnatá dobrota. A protože jsem to jako obvykle neodhadla, ze zbytku hmoty jsem upekla sekanou. Pekla jsem ji zabalenou v pečícím papíru, abych ji nemusela zahušťovat.


Ingredience:

500 g kapusty,
500 g masa (vepřové a hovězí napůl nebo mleté maso),
300 g uzeného masa,
7 stroužků česneku,
2 vejce,
sůl,
pepř,
2 hrsti ovesných vloček,
1 hrst strouhanky.

Postup:
  • Kapustu očistíme, rozkrájíme, vykrojíme košťál a dáme vařit do osolené vody. Vaříme do měkka.
  • Pokud nemáme mleté maso, tak maso nakrájíme na kousky.
  • Uzené maso také nakrájíme.
  • Kapustu vymačkáme a semeleme spolu se vším masem.
  • Hmotu promícháme, přidáme vejce, vločky, rozetřený česnek a pepř. Dobře propracujeme.
  • Pokud je hmota řídká, přidáme strouhanku.
  • Necháme odležet pokud možno asi 2 hodiny, aby se hmota propojila.
  • Tvoříme karbanátky, které můžeme obalit v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) nebo pouze v mouce či strouhance.
  • Smažíme ve vyšší vrstvě tuku nebo pečeme na pečícím papíru v troubě.
  • Z hmoty můžeme také upéci sekanou.
  • Šišku sekané zabalíme do pečícího papíru, vložíme na pekáč, podlijeme a pečeme v troubě na 160 st.C asi 45 min.
  • Ke konci pečení papír rozstříhneme, sekanou poklademe šupinkami másla a dopečeme do zlatova.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Milan Milan | Web | 26. dubna 2009 v 15:03 | Reagovat

Ahoj Evo! Rád si pročítám tvoje recepty a tiše slintám (s prominutím)! I když kapustu zrovna nemusím, podobné karbanátky dělá moje maminka a jsou moc dobré. Ostatně, mamka je velmi šikovná kuchařka. Přeji ti krásný den! Milan

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama