Krůtí závitek s listovým špenátem

4. dubna 2009 v 12:34 | Vítek |  maso - drůbež

Ingredience:
krůtí maso,
anglická slanina,
listový špenát, čerstvý či mražený,
česnek,
pepř,
sůl,
mouka,
kuřecí vývar.


Postup:
  • Krůtí maso nakrájíme a naklepeme na plátky, osolíme, opepříme.
  • Na plátky dáme plátek anglické slaniny.
  • Na slaninu dáme osolený listový špenát, který jsme si předem orestovali na pánvi a do něho jsme přidali stroužek či dva utřeného česneku.
  • Závitek zabalíme, spojíme špejlí, páratkem či nití.
  • Obalíme ho v mouce a dáme jej zprudka osmahnout na pánev cca 2 min.
  • Pečeme v troubě do cca na 50 min při 170°C. Během pečení podléváme kuřecím vývarem.
  • Zbývající špenát můžeme ke konci pečení přidat na závitek.
  • Pečené závitky vyjmeme z pekáče a šťávu zahustíme trochou mouky.
  • Podáváme s opečenými brambory či s bramborovou kaší.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama