Brokolice s bešamelovou omáčkou

20. května 2009 v 12:21 | Anethka |  zelenina
Ingredience:

1 brokolice
lžíce másla
lžíce hladké mouky
0,5 l mléka
10 dkg šunky nebo anglické slaniny
sýry (např. niva, parmazán)
sůl, pepř

Postup:
  • Brokolici rozdělíme na růžičky a dáme vařit na páru na pařáček. (Já používám bambusový pařák) Vaříme tak, aby byla měkká, ale ne blemcavá, tzv. na skus.
  • Na pánvi necháme rozpustit lžíci másla a do něj vysypeme lžíci mouky. Mícháme do hladka, aby se nám udělala jemná jíška.
  • Vedle v hrnci si ohřejeme mléko. Když je horké, vlijeme do něj hotovou jíšku a dobře mícháme. Bešamel nám začne houstnout.
  • Do bešamelu přidáme sýry, které máme rádi. Já nastrouhala parmazán (je dobré nešetřit) a dva trojúhelníčky taveného sýra. Osolíme, opepříme.
  • Na pánvi si osmahneme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme hotovou brokolici a zalijeme bešamelovou omáčkou. Lehce prohřejeme a můžeme podávat!

Je to nejlepší "přeliv" na brokolici, který znám :o)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Milan Milan | E-mail | Web | 21. května 2009 v 20:09 | Reagovat

Vzkaz pro Anethku: Nepodařilo se mi ověřit název filmu Zlaté město. Pokud máš nějaké bližší informace, tak mi je prosím pošli na e-mail. Hezký večer přeje Milan

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama