Kapr s mandlovou peřinkou (inspirovaný Mankem)

25. května 2009 v 19:17 | marmeláda |  ryby
Rybářská sezóna je tady a daří se. Ryby vařím několikrát do týdne. Takže využívám Mánkovu Sladkovodní kuchařku a nechávám se inspirovat. Nedodržuji tedy vždy recepty důsledně, ale beru to tak lehce v duchu receptu - dle surovin, chuti a nálady. Tak to bylo i s dnešním kapříkem.

Ingredience:
4 porce kapra,
citron,
sůl,
pepř,
mouka,
tuk na osmažení (olej, máslo...).

Peřinka:
hrst mandlí (70 g),
2 hrsti kukuřičných lupínků,
1 hermelín,
trochu mléka,
libeček,
pažitka.


Postup:
  • Porce kapra ocitronujeme, osolíme, opepříme, posypeme zlehka hladkou moukou.

  • Na pánvi rozpustíme tuk a osmahneme porce kapra do zlatova. Můžeme to brát rychle, není třeba příliš propékat, kapr se dorazí v troubě.
  • Připravíme si peřinku. Hermelín rozmačkáme vidličkou na co nejmenší kousky. Zalijeme mlékem a rozmícháme na kašičku. Můžeme se pokusit sýr třeba nastrouhat, ale dost se to maže. Vidličkou to jde lépe.
  • Do kašičky přidáme nasekané bylinky a mandle, které nahrubo nasekáme.
  • Promícháme a zahustíme rozmačkanými nebo nasekanými lupínky.
  • Porce ryby rozložíme do pekáčku. Podlijeme - trošku, ryba pustí vodu. Dáme péct na 15 minut do rozehřáté trouby na 200st. C.
  • Pekáček vyjmeme z trouby a na jednotlivé porce rozdělíme mandlovou peřinku.
  • Dáme zpět do trouby a pečeme tak dlouho, až je peřinka do zlatova.
  • Podáváme s vařenými brambory.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Milan Milan | E-mail | Web | 25. května 2009 v 20:45 | Reagovat

Ahoj Evo! Děkuji tobě i Anetce za účast v mé Filmové soutěži! Vůbec jsem nečekal takový přísun "barevných" filmů"! Soutěžit můžete až do této soboty! Hezký večer přeje Starý Dinosaurus Milan

2 jan neruda jan neruda | Web | 25. května 2009 v 22:13 | Reagovat

dobrý recept.to míváme na vánoce.je to strašně dobré.

3 Mánek Mánek | E-mail | Web | 12. června 2009 v 18:08 | Reagovat

Marmeládko, hezky jsi se inspirovala! Pod takovou peřinkou bylo kapříkovi určitě fajn! :)

A dík, že se ti knížka líbí a inspiruje tě!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama