Katův šleh jak ho mám rád

23. května 2009 v 12:48 | Vítek |  maso - vepřové

Ingredience:

vepřová kýta 500g,
červená kapie nebo zelená paprika,
kyselé okurky: 5 středních,
cibule: 1 střední,
olej či sádlo,
solamyl
kečup: 1dcl,
chili koření nebo chili paprička,
pepř,
sůl.


Postup:
  • Maso omyjeme a nakrájíme na větší kousky, stejně tak omyjeme a nakrájíme zeleninu.
  • Na pánvi, na sádle či oleji osmahneme do růžova cibulku. Přidáme maso.
  • Maso zprudka osmahneme, osolíme, okořeníme. Odléváme šťávu, aby se maso zprudka opeklo a nezačalo dusit dříve, než chceme.
  • Když jsou kousky masa do zlatova, přidáme nakrájenou papriku a okurky.
  • Zalijeme šťávou, co jsme odebírali, přidáme kečup, trochu solamylu a dáme dusit na cca 20 min, než paprika změkne.
Podáváme s hranolky, bramboráčky, rýží či chlebem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Eva - Marmeláda Eva - Marmeláda | Web | 23. května 2009 v 14:38 | Reagovat

Takhle ho mám ráda taky.

2 jdu okolo jdu okolo | 18. června 2009 v 6:19 | Reagovat

kathův? zvláštní tvar! že by mi ušla některá z revolučních změn v tvarosloví českého jazyka?

3 marmeláda marmeláda | 18. června 2009 v 10:13 | Reagovat

díky - opravím :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama