Ovesná kaše - velmi rychlá (v mikrovlnce)

22. května 2009 v 9:41 | marmeláda |  snídaně
Je to recept pro přípravu v mikrovlnné troubě, ale samozřejmě se dá vařit klasicky. Já si kaši vařím každé ráno - střídám to. Jeden den ovesnou, druhý den pohankovou. Vzhledem k mé alergii na mléčné výrobky přidávám sušené pohankové mléko (pohankový nápoj). Lze samozřejmě použít kravské mléko. Tahle snídaně je jedna z mála, kterou jsem schopna pozřít po probuzení. Je to zdravé, šetrné k žaludku a nastartuje vás to lépe než Be-Be :).

Ingredience pro 1 porci:
2 lžíce ovesných vloček,
špetka soli,
lžíce rozinek,
oříšky, semínka - 2 lžička,
1 lžička medu nebo hnědého cukru nebo javorového sirupu,
2 lžičky sušeného pohankového mléka (nápoje).

Postup:
  • Do misky dáme všechny ingredience krom mléka. Zalijeme vodou do výše asi 2 cm nad vločkovou směs.
  • Vlníme cca 1,5 min. (dle výkonu trouby).
  • Můžeme nechat chvíli odstát (asi tak, než si vyčistíme zuby).
  • Přidáme sušené mléko, promícháme, jíme.
Uvedené ingredience si lze připravit - namočit již večer, vločky jsou pak měkčí. Samozřejmě lze připravit i na plotně klasickým vařením. Pokud kaši připravuji z pohanky, tak ji před vařením dvakrát přeliji vařící vodou, aby se zbavila zápachu. Do kaše lze po uvaření přidat ovoce dle chuti.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama