Křehoučké vafle

11. června 2009 v 19:08 | Anethka |  moučníky - nepečené

Ingredience:


250 g nepřesáté mouky,
3 lžíce cukru,
špetka soli,
4 žloutků,
150 g másla,
200 ml mléka,
4 bílky,
1 lžíce prášku do pečiva,
4 lžíce rumu (nemusí být)

Příprava:
  • Ve velké míse smícháme dohromady mouku, cukr, sůl, žloutky a rozpuštěné máslo. Postupně přidáváme mléko. Těstíčko má být poměrně řídké (je-li hutné, tak přidáme trochu mléka).
  • V jiné míse našleháme bílky a zlehka je vmícháme dovnitř těstíčka. Nakonec přidáme prášek do pečiva a rum.
  • Vymastíme vaflovač. Do středu spodního železa nalijeme asi dvě lžíce těstíčka, lehce rozprostřeme, ale ne až do stran. Vaflovač zavřeme a pečme asi 2 až 3 minuty.
  • Udělané vafle mají být hotové i ve středu a mají být světle zlatohnědé.
  • Podáváme je polité medem nebo pocukrované, s džemem, smetanou, jednoduše jak kdo má rád.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Vitek Vitek | Web | 12. června 2009 v 7:48 | Reagovat

Tééda ta první fotka je přímo umělecká. Hezké...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama