Zelňáky

7. června 2009 v 8:10 | marmeláda |  přílohy

Při oslavách 750 let založení vyšebrodského kláštera a Vyššího Brodu se kromě jiného podávaly na oslavách staročeské zelňáky. Návštěvě ze Širokého Brodu zachutnaly, tak na přání vkládám recept. Snad budou tyhle zelňáky tak dobré jako ty, které pekli ve vyšebrodské pekárně.

Ingredience:
500 g polohrubé mouky,
500 g kysaného zelí,
250 g vyškvařeného sádla,
2 vejce,
sůl,
pepř
Příprava:
  • Kysané zelí (nejlépe domácí) pokrájíme najemno.
  • Prohněteme spolu s moukou, sádlem, vejci, solí a pepřem v míse.
  • Vyválíme asi 1 cm silnou placku a vykrájíme středně velká kolečka.
  • Pečeme do zlatova ve vyhřáté troubě.
Zdroj receptu Pepino
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Vítek Vítek | 8. února 2010 v 17:17 | Reagovat

Pred pecenim sem zenaky jeste potrel rozkvrdlanym vajickem a posypal kminem.Taky dobre...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama