Zelenina po indicku

2. července 2009 v 13:08 | Anethka |  bezmasá jídla
Ingredience:

1 květák
2 větší mrkve
1 cibule
3-4 brambory
4 velká rajčata
sůl, pepř
celá hořčičná semínka
chilli
1 lžíce kari
2 lžičky garam masala
2 lžičky meat masala
1 lžičku kurkumy



Postup:
  • Všechnu zeleninu omyjeme, brambory, mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Kdo má raději rajčata loupané, spaří je ve vroucí vodě a nakrájí na malé kostičky. Květák rozebereme, popřípadě nakrájíme, na drobné růžičky.

  • Do hrnce na rozpálený olej dáme 1/4 lžičky hořčičných semínek (hnědých i žlutých). Až semínka začnou praskat přidáme všechno koření kromě soli. Lehce zapražíme a přidáme rajčata.
  • Poté přidáme mrkev, brambory a kvéták. Podlijeme vodou tak, aby se nám zelenina dusila, ale nevařila. Dosolíme podle chuti, zelenina snese soli dost.
  • Přiklopíme a dusíme dokud všechna zelenina nebude měkká.
  • Jídlo je dobré samo o sobě, ale výborně poslouží i jako příloha k masu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 aida aida | 15. července 2009 v 14:57 | Reagovat

Tak jsem se u Vás (ne poprvé) inpirovala a tohle jídlo včera uvařila k večeři, jen místo květáku tam byly kedlubny. Chutnalo nám, děkuji za recept.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama