Lečo

9. srpna 2009 v 8:28 | Vítek |  zelenina

Notoricky známé jídlo. Přidávám spíše pro inspiraci. Možná ho děláte jinak, já ho připravuji takto...
Pokud ho připravujete jinak, rád si v komentářích přečtu variatny pro zpestření...

Ingredience:
rajčata 2ks větší,
pariky zelené 2ks,
cibule 1ks,
vejce 4ks,
měkký salám 20dkg,
pepř,
sůl,
trocha oleje.

Postup:
  • na pánvi zpěníme na jemno nakrájenou cibuli na troše oleje
  • přidáme na kousky nakrájený salám, který necháme chvíli osmahnout
  • dále přidáme nakrájená rajčata a papriky, necháme podusit, osolíme, opepříme (někdo rajčata před dušením spaří a oloupe, jelikož nemá rád v leču rajčatové šlupky)
  • na konec přidáme 4 vejce a vmícháme je do podušené zeleninové směsi
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Hanka S. Hanka S. | Web | 9. srpna 2009 v 15:36 | Reagovat

Evi, já dělám lečo jen s červenými paprikami (zelené u nás nikdo nejí), místo měkkého salámu krájím na kolečka slabé pikantnější párky a osmahnu je zvlášť, dávám trošku mleté sladké papriky, kostku masoxu a místo vajec jíšku. Tohle už ani možná není lečo, ale děsně nám to chutná. Hanka

2 esterka z čajovny esterka z čajovny | Web | 10. srpna 2009 v 21:12 | Reagovat

je....já mám chuť...

Hanka: to je velmi zajímavý tip, hlavně ta jíška místo vajec...

3 marmeláda marmeláda | Web | 11. srpna 2009 v 12:25 | Reagovat

S tou jíškou je to opravdu nové. Jednou jsem vyslechla v obchodě rozhovor manželů nad zeleninou, že si udělají lečo s krupičkou, aby tam nebylo moc vajec.  Zkusila jsem to, krupička natáhne do sebe tekutinu a lečo pak není vodnaté. Jen se musí opatrně, aby to nebylo moc husté.

4 aida aida | 11. srpna 2009 v 15:01 | Reagovat

Já dělám lečo bez vajec a uzeniny: 2-4 cibule, 2-4 stroužky česneku, 1 kg paprik (některá může být i pálivá nebo červená), cca 1/2 až 3/4 kila rajčat, sůl, pepř - podusit nakrájenou cibuli a česnek, přidat papriky na proužky a hned i pokrájená oloupaná rajčata, osolit, opepřit. Dusit jen do té doby, než paprika změkne, ale ještě je křupavá. No, asi to takové to klasické lečo není, ale dobré to je.

5 Latryna Latryna | Web | 1. září 2009 v 11:45 | Reagovat

Moje lečo:
do kastróla dám bravčovú masť, jemne nakrájanú jednu väčšiu cibuľu (alebo dve malé), potom pridávam na pásiky nakrájanú papriku - cca pol kg, a udusím. Potom pridám 2-3 pokrájané paradajky, na kolieska nakrájanú mierne pikantnú klobásku, cca 2 čajové lyžičky vegety a pod pokličkou dusím až do zmäknutia. Lečo pustí šťavu, čo moc nemám rada, takže pridám 5-6 vajec, premiešam a posypem detskou krupicou, ktorá šťavu vstrebe - nie veľa, podľa potreby. Miešam, kým všetko nezhustne do požadovanej hustoty. K tomu chlebík, či pečivo. Mňam (aj teraz si ho dávam) Ahojky

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama