Králík na moravance

25. září 2009 v 21:10 | marmeláda |  maso - králík
Tenhle způsob úpravy králíka je v naší rodině nejoblíbenější. Děláme ho tak ji léta, ani nevím, kde jsem recept pochytila. Od doby, kdy vlastním pomalý hrnec jej připravuji v něm, ale je výborný i pečený v troubě.


Ingredience:
1 králík,
2 až 3 sklenice moravanky nebo kunjovanky,
1 stroužek česneku,
snítka tymiánu,
sůl,
slanina,
tuk na opečení.

Příprava:
  1. Králíka naporcujeme, porce prošpikujeme.
  2. V pekáči rozehřejeme trochu tuku a porce králíka na něm opečeme ze všech stran.
  3. Osolíme, přidáme rozetřený česnek a tymián.
  4. Vlijeme obsah sklenic moravanky nebo kunjovanky.
  5. Přiklopíme a pečeme v troubě asi hodinu při 200 st. C. Poté odkryjeme a dopékáme asi 30 minut.
  6. Podle potřeby přeléváme výpek přes maso a podlijeme.
Při přípravě v PH postup do bodu 4 stejný. Přiklopíme a vaříme na vyšší stupeň 3 hod.

Příloha:
vařený brambor
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 esterka z čajovny esterka z čajovny | Web | 27. září 2009 v 16:10 | Reagovat

No, mám ráda tyhle recepty, ale koupila jsem moravanku a pálila, celý jídlo jsme zkazili, mám ráda pálivé čili, ale tohle bylo i na mě moc. Prodávají vůbec nepikantní moravanku. Koukali jsme v obchodě a nenašli...:-(

2 marmelada marmelada | Web | 27. září 2009 v 21:06 | Reagovat

Trochu se to dá vyřešit tím, že z moravanky vyndáš pálivou feferonku, jídlo není tak pálivé. Dá se použít i běžná zeleninová čalamáda. Podívám se v obchodě, jak se jmenuje a přidám to sem.

3 esterka z čajovny esterka z čajovny | Web | 30. září 2009 v 20:52 | Reagovat

děkuji za poučení, feferonkou jsem se fakt nezabývala... a to pomůže?
Tuhle jsem nakládala zelí červené a  přidala jsem feferonku, a pálí i to zelí, takže mi přijde, že ta pálivost bude  rozložená všude. Taky mě napadlo použít doma dělanou čalamádu nebo něco jiného - nepikantního.

4 vitek vitek | 1. října 2009 v 19:11 | Reagovat

Nejlepší na této upravě králíka je to, že je to pálivé. Jakoukoliv úpravou, aby to nepálilo ztratí tento recept své kouzlo a už to nebude ono. Pro ty, kteří nemají rádi pálivé asi toto nebude to pravé ořechové.

5 Vojta Vojta | Web | 30. března 2016 v 13:33 | Reagovat

V poslední době jsem si oblíbil králičí maso. Škoda jen, že je tak drahé. Ale fakt mi hodně chutná a tak jsem právě proto hledat další supr recept. Díky za článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama