Chuťovky z listového těsta

17. října 2009 v 18:10 | Vítek |  teplé předkrmy
Ingredience:

Na tři druhy chuťovek potřebujete:
párky - 2 nožičky
balíček listového těsta
anglická slanina 100g
sýr plátkový 100g
žampiony 4 menší
vejce
sůl
drcený kmín

Postup:
  • Listové těsto rozválíme válečkem na tloušťku cca 3mm.
  • Placku rozkrojíme obdélníky cca 4 x 6 cm.
první druh
  • Do obdélníku zabalíme cca 2 cm kousek párku. Na krajích těsto zmáčkneme, aby byl párek celý v těstě.
První druh
  • Na obdélník těsta položíme plátek slaniny, dále přidáme na drobno nakrájený oloupaný žampión. Osolíme a posypeme drceným kmínem. Zabalíme do šátečku podobně jako v prvím případě.
Třetí druh
  • Do třetice je obdoba druhého druhu s rozdílem, že místo anglické slaniny použijeme plátek sýra.

  • Šátečky vložíme na plech, na který jsme si předem rozložili pečící papír.
  • Potřeme rozkvrdlaným žloutkem
  • Dáme do vyhřáte trouby na 200°C. Pečeme při stejné teplotě zhruba 20-30min.
Je dobré teplé rovnou z trouby i později studené.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Hanka S. Hanka S. | Web | 18. října 2009 v 11:19 | Reagovat

Vítku, to jsou opravdu chuťovky, úplně se mi sbíhají sliny! Já dělám zatím jenom velké slané rolády z listového těsta, ale na tohle se taky chystám!
Zdravím mamku! Hanka

2 esterka z čajovny esterka z čajovny | Web | 26. října 2009 v 13:11 | Reagovat

mňam, v sobotu jsme dělali jenom listové těsto posypané sezamem a solí...
Slané variace miluju, kdysi jsem dělala listové taštičky plněné mletým masem s kořením gyros.

3 Anethka Anethka | Web | 26. října 2009 v 18:28 | Reagovat

Dobrá je taky varianta s kouskem klobásy a na ní kyselé zelí.

4 Milan Milan | Web | 29. října 2009 v 17:07 | Reagovat

Ahojky! Dnes se mojí neteři Michalce ve 12:45 hodin narodila dcera Barborka, vážila 3,28 kg a měřila 50 centimetrů. Obě holky jsou v pořádku a tatínek porod taky přežil! Milan

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama