Vyšívané řezy

8. listopadu 2009 v 18:21 | marmeláda

Ingredience

těsto:

  • tuk a hladká mouka na plech
  • 20 g kakaa
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 250 g Hera
  • 150 g cukru moučky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 400 g hladké mouky
krém:
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 150 g cukru
  • 400 ml mléka
  • 250 g Hera
  • 50 g čokolády na vaření

  • 50 g meruňkového džemu (může být i jiný, odle vaší chuti)
  • 100 g vlašských ořechů
1. Z prosáté hladké mouky, prášku do pečiva, 150 g cukru moučky, nakrájené změklé Hery, žloutků a vejce zpracujeme hladké nelepivé těsto. Rozdělíme ho na tři části a do dvou zapracujeme kakao. Těsto zabalíme každé zvlášť do potravinářské fólie a dáme na dvě hodiny do chladničky aby ztuhlo.
2. Plech s vyšším okrajem o velikosti cca 30 x 20 cm vyložíme pečícím papírem. Jednu část kakaového těsta nastrouháme na hrubém struhadle a rovnoměrně nasypeme na dno pekáčku. Potřeme ho džemem a pokryjeme jednou třetinou na hrubo nasekaných ořechů. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Stejným zůsobem postupně upečeme také zbylé dva díly těsta a pak je necháme vychladnout.
3. Pudinkový prášek důklaně rozmícháme v mléce a uvaříme hustý pudink. Za občasného míchání ho necháme vychladnout. Potom do něj přimícháme Heru vyšlehanou se 150 g cukru moučky.Na spodní díl korpusu rozetřeme polovinu krému a položíme světlý korpus. Potřeme ho zbylým krémem a překryjeme posledním dílem kakaového korpusu.
4. Moučník necháme v chladničce ztuhnout, povrch polijeme rozehřátou čokoládou a nakrájíme na obdélníky.



Zdroj: internet
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kestler Kestler | Web | 8. listopadu 2009 v 20:56 | Reagovat

Asi už vím, co budu péct příští víkend, jenom to musím protlačit přes schvalovací komisi.

2 Renata Renata | Web | 11. listopadu 2009 v 10:53 | Reagovat

Tak tomu se říká balada a slast...

podobné řezy miluju, i úplně obyčejnou prošívanou deku - to je kakaové lité těsto na které se na plechu dá tvaroh do různých tvarů, on hezky zapadne do těsta a udělá "prošívanou deku". To je teprve smyslnost, ten voňavý pečený tvaroh a hodně kakaový piškot...akorát, že to doma jím jenom já...
a jistě pochopíte, že sníst celý plech - to je trochu velký úlet i na mě :-)
a vyhodit to? To je věčná škoda....

občas buchty takhle mrazím, musí se vytáhnout tak do dvou týdnů, to jsou ještě dobré, pak už moc ne...

3 marmeláda marmeláda | E-mail | 11. listopadu 2009 v 12:47 | Reagovat

Ano, řezy jsou moc dobré. Našla jsem si je na internetu na doporučení švagrové. Pekla je Anetka a mohu říci, že občas jsou při pečení úskalí. Namazat marmeládu na strouhané těsto moc nejde, prostě jsme marmeládu na těsto pokud možno rovnoměrně nakapali (y). Přenést pláty vcelku bylo téměř nemožné, ale moc nevadilo, že se pláty polámaly neboť při struktuře strouhaného těsta to nebylo poznat. Řezy jsou dobré druhý den, když se rozleží. Kamarádky komentovaly, že by šlo určitě použít tvarohový odlehčený krém. To asi vyzkouším příště.

4 Kestler Kestler | Web | 16. listopadu 2009 v 7:48 | Reagovat

Když jsem v sobotu pekla a ochutnala, doznala jsem, že máslové krémy nejsou pro naši rodinu vhodné, protože testovací kousek v mé chuťové zkoušce neobstál. V neděli jsem si ho dala s chutí a dneska jsem si přidala, ovšem jestli z toho bude stálice je ve hvězdách. Každopádně díky za možnost strávit tři hodiny mou nejoblíbenější činností =)
/udaný časový úsek nejspíše neodpovídá skutečnosti, byl napsán, řekněme, jakožto umělecká vsuvka/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama