Zahradnické karbanátky

19. prosince 2009 v 13:39 | Vítek |  maso - mleté

Ingredience:
250g mleté maso(směs vepřového a hovězího)
150g kořenové zeleniny(50g mrkve, 50g kořenové petržele, 50g celeru)
100 g plísnňového sýra Niva(já použil i neplísňovou cihlu)
1 cibule
4 stroužky česneku
pepř
sůl
1dl světlého piva
1 vejce
případně tuk na smažení

Postup:
  • Mleté maso promícháme s nastrouhanou kořenovou zeleninou a nastouhaným sýrem.
  • Přidáme drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek.
  • Opepříme, osolíme dle chuti.
  • Směs podlijeme pivem ve kterém jsme rozšlehali vejce a dobře prohněteme.
  • Dle potřeby zahustíme strouhankou.
  • Z hmoty tvarujeme karbanátky a smažíme na rozpáleném tuku. Kdo by rád méně tučné, peče ve vyhřáté troubě 3/4h na 180°C.
  • Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
Při pečení v troubě sýr trochu povolí a pod karbanátky se vytvoří sosík, který je výborný, když se jím poleje kaše...

Zdroj:kuchařka- Co bude dnes k večeři, nakl. Dona.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Domácí čajovna Domácí čajovna | Web | 24. prosince 2009 v 12:59 | Reagovat

To je velmi zajímavý recept a musí to být dobrota. Zapékaná jídla mám ráda a tohle je moc originální :-)

2 Daniela Daniela | 25. prosince 2009 v 18:43 | Reagovat

Z Dony mám několik kuchařek, teď jsem dostala další a jsou v nich velice zajímavé a dobré recepty, karbanátky vyzkouším, jen jsem se zasmála té neplísňové cihle,občas mám v lednici i tu chlupatou :-) Vítku, celé rodině hodně zdraví a spokojenosti do nového roku :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama