Balené zelí (možno i v pomalém hrnci)

12. ledna 2010 v 12:47 | marmeláda + Anethka |  maso - mleté
Ingredience:


1 hlávka zelí,
1/2 kg mletého masa,
50 g slaniny,
500 g rýže,
500 ml rajského protlaku,
3 stroužky česneku,
1/2 lžičky pálivé papriky,
pepř,
sůl,
3 lžíce oleje.

Příprava:
  • Hlávku zelí ovaříme v osolené vodě a rozebereme na jednotlivé listy.(Do 3,5l pomalého hrnce se mi vešlo 12 závitků, tedy asi 12 listů.)
  • Rýži předvaříme do poloměkka, scedíme.
  • Připravíme si náplň:
  • Mleté maso, nadrobno nakrájenou slaninu, česnek, předvařenou rýžirýži, sůl, pepř, polovinu rajského protlaku a polovinu papriky smícháme. Směs by neměla být tuhá, případně přidáme trochu vody.
  • Na listy zelí dáme hrst směsi a zabalíme šulánek. Jednotlivé šulánky klademe vedle sebe a pak na sebe těsně do hrnce. Navrch nebo i mezi můžeme vložit kousky nakrájených zbylých listů.
  • Připravíme si zálivku: asi ve 500 ml vody rozmícháme zbylý rajský protlak, osolíme, opepříme, přidáme papriku a olej. Poté zálivkou zalijeme zelné balíčky tak, aby byly akorát ponořené.
  • Hrnec přiklopíme, přivedeme k varu, zmírníme a mírným varem vaříme asi 1,5 hod.
    (V PH vaříme asi 6 hod. na pomalý stupeň.)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Renata Renata | 14. ledna 2010 v 21:09 | Reagovat

Krásný nápad

2 Gojko Gojko | 13. prosince 2012 v 17:49 | Reagovat

To dobre!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama