Játrové knedlíčky do polévky od Babi z Labužníka

9. ledna 2010 v 12:58 | Vítek |  polévky
Ingredience:
100g utřených, nebo umletých hovězích jater
30g másla, nebo morku z kostí
1 lžíce polohrubé mouky
1 vejce
sůl a pepř podle chuti
1 utřený česnek
trocha promnuté majoránky
špetka květu
1/4 lžičky nastrouhané citronové kůry
asi 100g ustrouhané housky

Postup:
  • Utřeme tuk se solí a žloutkem.
  • Přidáme naškrábaná játra, mouku, česnek, majoránku, kůru, květ, pepř, bílek a tolik strouhanky, aby bylo těstíčko tak husté, aby se z něj daly tvarovat malé knedlíčky (menší než ping-pong balónky).

  • Knedlíčky se také mohou vykrajovat pomocí namočených dvou lžiček do polévky tak jako nočky a vhazovat do mírně vařící polévky. V tom případě připravíme o něco řidší těsto.
  • Knedlíčky vaříme ve vývaru podle velikosti asi 10-15min. přikryté poklicí-
Poznámka:
nepřidával jsem květ a taky byly dobré :)
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama