Jogurtový štrúdl co se netrhá

16. ledna 2010 v 8:43 | marmeláda |  moučníky - záviny
Recept na jednoduchou přípravu těsta je z Labužníka. S těstem se dobře pracuje, opravdu se netrhá. Těsto je vhodné na tzv. proplétaný štrůdl. (viz. Vali na Labužníku nebo tady na marmeládě)

Ingredience:

120 - 150 ml jogurtu (obyč, ne smetanový),
1 prášek do pečiva,
1 hera nebo něco podobného,
1/2 kg hladké mouky

Náplň:
jablka,
skořice,
ořechy,
krupicový cukr,
strouhanka

Příprava:
  • Tuk rozehřejemem a necháme zchladnout, vmícháme vše ostatní a uděláme těsto. Tato dávka stačí na tři záviny vedle sebe na plech.
  • Rozválíme na obdélníky, dáme náplň - strouhaná jablka s ořechy, posypeme cukrem a skořicí, navrch posypeme strouhankou.
  • Štrúdl uzavřeme a dáme na plech.
  • Potřemem vejcem a pečeme při 180°C.

Jinak z tohoto těsta jsou dobré tzv. miništrúdlíky do ruky, ideální pro děti do školy nebo i na sváču do práce :-))).

Zdroj receptu včetně doporučení je: Lassienka z Labužníka
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hanka S. Hanka S. | 17. ledna 2010 v 15:36 | Reagovat

Evičko, zdravím tě v novém roce a chválím tvůj štrúdl. Tenhle určitě vyzkouším.
Měj se pěkně. Hanka

2 Domácí čajovna Domácí čajovna | Web | 18. ledna 2010 v 9:14 | Reagovat

mňam, vypadá to skvěle a připomíná mi to závin z pomazánkového másla, taky se netrhá a je vláčné...

3 Evelin Evelin | Web | 25. ledna 2010 v 17:29 | Reagovat

Moc se mi líbí tento recept. Už ho mám zapsaný a brzy vyzkouším.

4 Evelin Evelin | Web | 3. února 2010 v 12:04 | Reagovat

Štrúdl jsem již upekla a je bezvadný. Děti mi říkaly, ať už vždycky peču z tohoto těsta.

5 Bobina Bobina | E-mail | 3. února 2010 v 18:18 | Reagovat

Prosím jak velký kelímek jogurtu?Děkuji

6 marmeláda marmeláda | 4. února 2010 v 9:44 | Reagovat

Už jsem množství jogurtu doplnila.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama