Sekaná po italsku se slaninou (s Italem v kuchyni)

19. ledna 2010 v 13:46 | marmeláda |  maso - mleté
Neodolala jsem a vyzkoušela jsem recept dle Itala - Polpettone con pancetta. Sice jsem musela nahradit některé původní italské ingredience ingrediencemi českými (jsou uvedeny v závorkách), ale stejně byl výsledek vynikající. Jako přílohu upekla Anetka Patate alla sorrentina.

Ingredience:

(4 porce)

350g mletého hovězího masa
100g pancetty (anglická slanina)
10g sušených hub
1 malá cibule
40g mortadely (šunka)
¼ veky
1dcl mléka
2 vejce
strouhanka
hrst petrželové natě
olej extra virgin
sůl, pepř

Postup:
  • Namočíme houby do vlažné vody asi na 15min, poté z nich vymačkáme vodu a nakrájíme.
  • Cibulku, mortadelu a petrželku nakrájíme na jemno.
  • Pečivo namočíme do mléka, hned vyndáme, vymačkáme zbylou tekutinu a nakrájíme na kousky.
  • V míse vše smícháme, dochutíme solí a pepřem a vypracujeme šišku.
  • Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, vysypeme trochou strouhanky a vyložíme slaninou tak, aby přesahovala ven.
  • Masovou směs dáme do formy a přikryjeme přesahující slaninou.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 160° 30min, poté ještě 20 minut na 180°, aby sekaná získala zlatavou kůrku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Vítek Vítek | 28. dubna 2010 v 11:57 | Reagovat

Vyzkoušel jsem. Dobré. Jen jsem to ještě vytunil nakrájeným špekem a balil jsem do do pečícího papíru(nemám vhodnou formu), na kterém jsem si rozvrstvil anglickou. Sekanou jsem pekl v papíře a na posledních 20min jsem papír odhrnul, aby byla sekaná pečena do zlatova :)

2 marmeláda marmeláda | 28. dubna 2010 v 12:01 | Reagovat

Díky, žes to vyzkoušel a povedlo se. Sekanou v pečícím papiru peču a osvědčilo se.
Tuhle sekanou jsem si oblíbila a opakuji ji.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama