slepice na majoránce v pomalém hrnci

23. ledna 2010 v 12:49 | Vítek |  pomalý hrnec
Ingredinece:
slepice
anglická slanina 300g
cibule 1ks
majoránka, kmín celý
sůl
brambory 10ks menších

Postup:
  • nakrájíme anglickou slaninu na plátky a spolu s nakrájenou cibulí zprudka osmahneme a směs dáme do pomalého hrnce
  • naporcujeme slepici, důkladně osolíme, posypeme kmínem a majoránkou (majoránkou neštříme, na výsledné chuti se to vyplatí)
  • kousky slepcice zprudka osmahneme a poté rovnoměrně rozložíme do pomalého hrnce
  • podlijeme cca 2dl vody a zapneme při II. stupeni na 6,5hod
  • oškrábeme menší brambory a celé je přidáme na poslední hodinu ke slepici do hrnce. Ještě mírně podlejme. Pokud nejsou brambory zalité výpekem celé, na poslední pů hodinku je ještě obrátíme. Brambory nasají vzniklou šťávu a tím se z nich stane skvělá příloha.

    příloha: brusinky
Slepice je z pomalého hrnce krásně křehká. Úplně jiná chuť než kuře :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 J. J. | Web | 23. ledna 2010 v 17:49 | Reagovat

Dala jste to ještě zapéct do trouby? Já jsem v pomalém hrnci z drůbeže "pekla" jen jednou kuřecí stehna a této barvy jsem opravdu nedosáhla. Jelikož mám ráda křupavou kůrčičku, peču už jen v troubě a pomalý hrnec si nechávám jen na pokrmy, kterým svědčí dušení. Také jsem v něm jednou dělala vepřové koleno a moc mě to nenadchlo. Měkké a chutné, to ano, ale tento druh jídla mi prostě více sedí z klasické trouby.

2 Barka Barka | Web | 19. února 2013 v 10:53 | Reagovat

Kuřecí stehna, pokud dělám na sucho v pomalém hrnci, tak v troubě zapékat vůbec nemusím. Kůžička je po 5-7 hodinách pěkně vysušená. Slepici ze dvorku v pomalém hrnci dělávám, ale spíše jako vývar. Určitě vyzkouším i na způsob kuřete.

3 Markéta H. Markéta H. | 15. ledna 2014 v 12:36 | Reagovat

Děkuji za recept! Slepice na tento způsob je skvělá!!! Přidala jsem tam i dvě kohoutí nohy a i ty jsou moc chutné. Pomalila jsem na LOW stupeň 12hod. Díky!

4 Mária Mária | E-mail | Web | 9. ledna 2015 v 10:00 | Reagovat

Určite na tento recept využijem liatinovy riad. Je veľmi kvalitné, slepačie dám variť pomaly a nepripáli sa mi https://www.liatinovyriad.sk/

5 Jefim Jefim | Web | 26. ledna 2016 v 15:41 | Reagovat

První stupeň, druhý stupeň... mluvíte o nějakém konkrétním pomalém hrnci? Co když si chci koupit nějaký jiný? Neuvádí se třeba teploty?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama