Vepřové panenky pečené ve slanině

30. dubna 2010 v 13:44 | Anethka |  maso - vepřové
Ingredience:
panenky

vepřové panenky,
anglická slanina,
rozmarýn,
pepř,
sůl.

Postup:
  • Panenky omejeme a očistíme. Důkladně osolíme a opepříme ze všech stran.
  • Panenky poklademe plátky anglické slaniny ze všech stran tak, aby vypadaly jak v ponožce.
  • Položíme na alobal vedle sebe. Navrh posypeme snítkami čerstvého rozmarýnu, zabalíme a vložíme do pekáčku.
  • Dáme péct na 220°C na 30 minut.
  • Po třiceti minutách alobal rozbalíme. Z masa a slaniny se uvolnila šťáva. Podlijeme ještě asi 2dcl vody.
  • Troubu nastavíme na horní grill a zvýšíme teplotu na 270°C a pečeme posledních 10 minut tak, aby se nám slanina na panenkách krásně opekla.
  • Hotové maso vyjmeme na prkénko a nakrájíme na plátky.
  • Jako příloha jsou vhodné brambory nebo hranolky, které si polijeme výpekem, který se nám krásně zachytil v alobalu.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Milena Vaníčková Milena Vaníčková | E-mail | 4. října 2010 v 11:04 | Reagovat

Výborné

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama