Pečená vepřová žebírka

2. června 2010 v 20:06 | Vítek |  maso - vepřové

zebra
Ingredience:

1kg vepřových žeber,
3 stroužky česneku,
1 malá cibule,
rajčatový protlak,
grilovací koření,
med,
worchestrová omáčka,
sůl,
pepř.

Postup:

  • Žebra omyjeme, pomažeme připravenou směsí, vynecháme sůl.
  • Osolíme až před pečením.
  • Necháme 2 dny uležet v lednici.
  • Po dvou dnech vyndáme z lednice, osolíme, dáme na plech s pečícím papírem.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 1 hod.
  • Podáváme s čerstvým chlebem, nastrouhaným křenem, hořčicí a vychlazeným pivečkem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 HaF HaF | Web | 2. června 2010 v 22:17 | Reagovat

Žebírka navozují krásnou letní pohodu! Jen aby přestalo pršet a daly se sehnat ty správně ořezaná žebra- ani málo, ani moc!

2 marmeláda marmeláda | E-mail | Web | 3. června 2010 v 7:25 | Reagovat

To je pravda, už aby to tady bylo. Ráda bych tenhle recept co nejdřív vyzkoušela na grilu.

3 Kamča Kamča | 4. června 2010 v 16:26 | Reagovat

Vypadají nádherně!!!!

4 marmeláda marmeláda | 6. června 2010 v 12:25 | Reagovat

Už jsem zjistila, kde se u nás dají koupit dobrá žebra, takže brzy tenhle recept realizuji.

5 vilemina vilemina | Web | 17. června 2010 v 19:01 | Reagovat

Dík za inspiraci, taky po nich budu pátrat!

6 Soutěž o Nejlepší Blog Soutěž o Nejlepší Blog | Web | 27. června 2010 v 15:43 | Reagovat

Hlavní výhra: Měsíční propagace na internetu. Klikni na "Web".

7 Domácí čajovna Domácí čajovna | Web | 29. června 2010 v 9:54 | Reagovat

ty žebra vypadají nádherně a hned bych se zakousla!

8 neznámá neznámá | 19. října 2011 v 14:21 | Reagovat

Konečně někdo kdo tam dál místo kečupu protlak.

9 anička anička | E-mail | 5. dubna 2013 v 18:40 | Reagovat

Dělala jsem pečená žebírka poprvé.Asi jsem se měla podívat po nějakém receptu.Naložila jsem je do marinády z oleje,gril.koření a gyrosu.Nakrájela jsem oloupané brambory na čtvrtky,pečící mísu vytřela máslem,navrstvila brambory a na ně položila žebírka.Pekla jsem na 180°.Pochvala nebyla.Žebírka byla málo upečená.Příště to chce péct bez brambor!!!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama