Smetanové rizoto s krabími tyčinkami

2. června 2010 v 20:04 | Vítek |  ryby

rizotoKrab
Ingredience:

"krabí tyčinky",
máslo,
konzerva žampiónů,
mrkev,
kuřecí, či rybí vývar,
drcený kmín,
sůl,
pepř,
parmazán,
smetana,
rýže basmati.

Postup:
  • Krabí tyčinky rozkrojíme na půl či třetiny a osmahneme na másle.
  • Opepříme, posypeme drceným kmínem, osmahnuté dáme stranou.
  • Osmahneme mrkev a slité žampiony z konzervy.
  • Zalejeme vývarem, přidáme propranou rýži tak, aby rýže byla  zalitá vývarem. Osolíme.
  • Vaříme, dokud rýže nezměkne, postupně se nám vývar odpařuje, tak nezapomeneme dolévat.
  • Těsně před tím, než je rýže akorát měkká, přidáme krabí tyčinky a zalijeme smetanou.
  • Necháme ještě chvíli povařit, aby rýže byla šťavnatá.
  • Podáváme posypané strouhaným parmazánem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Domácí čajovna Domácí čajovna | Web | 29. června 2010 v 9:53 | Reagovat

smetanové rizoto taky miluju, jen ho dělám jen se zeleninou, krabí tyčky nějak nemusím, ale kdoví, třeba by v tomhle chutnaly skvěle.

2 marmeláda marmeláda | 29. června 2010 v 10:15 | Reagovat

Dělala jsem podobné risoto s pstruhem (měla jsem mega pstruha, kterého jsem dělila na porce). Bylo výborné. Pokud nejíš krabí tyčinky, zkus to s jinou rybou (pangas...).

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama