Svařák

4. února 2011 v 14:12 | Vítek |  nápoje


Ingredience:
  • červené víno 0,7l
  • pomeranč
  • skořice celá - 2ks
  • hřebíček celý - 4ks
  • čaj černý - 0,25l
  • vanilkový cukr (vanilka)
  • cukr
Postup:
  • do hrnce nalijem víno, hrnec postavíme na mírný plamen
  • omyjeme pomeranč, nakrájíme (kolečka, či půlkolečka).
  • nakrájený pomeranč voložíme do vína.
  • přidáme skořici, hřebíček
  • uvaříme černý čaj (hodně silný, klidně dva sáčky)
  • těsně před varem přilijeme čaj k vínu
  • osladíme cukrem, vanilkovým cukrem, dle kyselosti vína a chutě strávníka (pijáka)
  • ještě chvíli ohříváme a může podávat k pití.
Pozor, víno se nesmí vařit, jinak se alkohol vypaří a všechno kouzlo svařeného vína zmizí..
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 GOSweb GOSweb | Web | 12. února 2011 v 21:10 | Reagovat
2 Pasek Pasek | 18. února 2011 v 20:57 | Reagovat

Tak jsem receptík ještě vylepšil, že jsem přidal trochu rumu a svařáček byl luxusní.

3 Vítek Vítek | 19. února 2011 v 11:03 | Reagovat

Zajímavý nápad, díky za tip.Uvidím, co to s tím udělá...:)

4 Vítek Vítek | 27. února 2011 v 19:50 | Reagovat

Ještě jeden tip: před nalitím vína do hrnce nechat koření na chvíli vyvařit v troše vody.Pustí tak více aroma a chuti, než kdyby se pak ve víně jen koření ohřálo.

5 Monika Monika | Web | 13. března 2011 v 21:37 | Reagovat

Svařák je nejlepší!V zimě skvěle zahřeje,je vždycky ke koupi když rozsvěcej stromeček.

6 Zuzu Zuzu | E-mail | 27. prosince 2011 v 14:33 | Reagovat

ta skořice a hřebíček se musí dát už do studeného vína... ještě předtím než tam prdneš ten pomeranč... aby vůně hřebíčku a skořice pěkně vylezla :) jinak hezký :)
a pak je nutné pomeranč po vaření vyndat, jinak nám ten svařák zhořkne...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama