Čokoládový fondant

14. března 2012 v 13:07 | Anethka |  moučníky - bábovky

Vždy jsem chtěla ochutnat tu lákavou bábovičku, ze které se po rozříznutí vyřine horká rozpuštěná čokoláda. Až teď jsem se k tomu dostala a opravdu je to tak moc dobré, jak všechny ty známe fotky napovídají. Výhodou je i snadná příprava a absence nestandardních surovin. Jen ji netrapte v troubě moc dlouho, jinak vám střed zatuhne a přijdete o tu čokoládovou lávu uvnitř.


Ingredience na dvě porce:
60 g másla
60 g hořké čokolády (čím více % kakaa, tím lépe)
60 g moučkového cukru
1 lžíce kakaa
2 vejce
1 polévková lžíce hladké mouky


Postup:
  • Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo.
  • Vejce rozšleháme spolu s cukrem.
  • Rozpuštěné máslo s čokoládou smícháme spolu s vaječnou směsí a lžící mouky.
  • Vzniklou čokoládovou hmotu nalijeme do máslem vymazaných a kakaem vsypaných formiček.
  • Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
  • Pečeme tak dlouho, dokud není povrh pevný a těsto už nepřilíná k formičce.
  • Fondant necháme minutu odpočinout a poté můžeme servírovat přímo ve formičce nebo vyklopené na talířku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | Web | 19. března 2012 v 20:58 | Reagovat

Anetko, tohle vypadá hodně lákavě, úplně se mi sbíhají sliny! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama