Hrachová polévka s hlívou ústřičnou VEG

6. června 2012 v 20:06 | marmeláda |  polévky
Ingredience:
250 g hrachu
řasa - velikost poštovní známky,
2 lžíce oleje,
cibule,
kousek pórku,
mrkev,
kousek celeru,
petržel,
200 g hlívy ústřičné,
sůl,
pepř,
voda.

Postup pro vaření hrachu:
  • Hrách namočíme spolu s kouskem řasy - asi velikost poštovní známky - asi na 24 hod.
  • Poté slijeme vodu, propláchneme, zalijeme vodou a uvedeme k varu.
  • Nesolíme!
  • Hrách pouští velké množství bílkoviny, tu během vaření odstraňujeme.
  • Uvaříme do měkka.

Postup:
  • Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou hlívu.
  • Přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu.
  • Osolíme.
  • Zalijeme vodou a přivedeme k varu, vaříme asi 15 minut.
  • Přidáme hrách, promícháme.
  • Opepříme, příp. dosolíme.
  • Vaříme ještě si 5 min.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama